Sivut

lauantai 29. joulukuuta 2012

Vuoden viimeinen valmis työ: Lapaset

Edelliset lapasentekeleet meni kummitytölle joululahjaksi ja mieleiset olivat olleet:) Ikää kun alkaa olla jo 13 vuotta, ei kuulemma rukkasia voi enää pitää. Kohta on hänen syntymäpäivä ja mie meinasin siihenkin pakettiin laittaa a i n a k i n  yhdet lapaset mukaan.


Mie kattelin netissä näitä paksujen lapasten malleja ja Ravelryssa törmäsin tähän malliin. En sitten ihan tehny tuolla, vaan tuon palmikon otin vaan siitä.
Ostin lapasia varten paksua ja ihanaa Katian Peru-lankaa. Kerässä on 100g ja se riitti just ja just näihin kapeisiin lapasiin, oisko 5 metriä jäänyt jäljelle:) Silmukoita ei ole kuin 30 ja puikot on 5 numeroiset. Kuvassa lapaset on vähän tummemmat, mitä ne oikeesti on. Pimeä päivä ei oo paras kuvauspäivä.
Helppo ja tosi nopea työ!

Vuosi alkaa olla lopuillaan. Mie toivottelen kaikille oikein hyvää tulevaa vuotta!

torstai 20. joulukuuta 2012

Koulun penkille!

Pakko tulla tännekin hehkuttamaan! Mie pääsin kouluun!
Olin viime viikolla soveltuvuuskokeissa, tähtäimessä lähihoitajan ammatti. Ja niin vaan napsahti nakki kotiin!
Oon niin onnellinen ja iloinen ettei mitään rajaa:) Eipä sitä parempaa joululahjaa ois voinu saakakaan.

Tällä hetkellähän mie oon aikuiskoulutuksessa hoiva-alan avustajaksi. Opinnoissa käydään lähihoitajan tutkinnosta koko hoito- ja huolenpito-osuus. Nyt loppui teoriat ja tammikuussa alkaa TOP-jkaso. Mie menen muistisairaitten vanhusten pieneen hoitokotiin. Kivaa, ootan sitä tosissaan paljon!

Tää kurssi loppuu 6.3.2012 ja lähihoitajakoulutus alkaa 14.1.2013. Mut ei hätää. Koulu on monimuotoinen eli meillä on 2 kontakti-iltaa viikossa ja joka toinen lauantai. Mie pystyn hyvin sumplimaan työvuorot koulun mukaan. Pari kuukautta on kiirusta, mutta eiköhän tuosta selvinne:) Ja tästä osuudesta saa hyvityksenä puoli vuotta pois eli 1,5 vuotta tulee miun koulu kestämään.

En tiijä ehdinkö tänne enää mitään töitä laittamaan esille ennen joulua joten mie toivotan jo nyt kaikille

Hyvää ja Rauhallista Joulua!

maanantai 17. joulukuuta 2012

Palmikkolapaset

Niin vaan valmistui vielä pukinkonttiin yhdet lapaset. Nämä on menossa kummitytölle. Uskallan laittaa jo tänne, kun eipä hän täällä vieraile :)

Lankana näissä on Regian 8-fädig. No ei ehkä ihan pehmeintä lapaslankaa, mutta ainakin on vahvaa! Puikot oli 3,5 ja langanmenekki 68g. Silmukoita oli 40 eli semmoiseen kapeaan teini-ikäiseen käteen sopivat.


Palmikon kuvion nappasin jostain internetin ihmeellisestä maailmasta ja muuten sitten soveltelin ihan omasta päästä. Peukkukiila on kyllä ihan yliveto keksintö!


Kovin on ollut hiljaista miun blogin kirjoittelu viime aikoina. Koulu on kyllä vienyt kaikki mehut ja nyt sitten alkoi jo joululoma ja se meneekin valmistautuessa lauantain myyjäisiin. Vaan saas nähdä tuleeko siitäkään mitään, kun myyntikojut on ulkona ja pakkasta on luvattu -30!!! No en ainakaan mie mene ulos seisomaan päiväksi siihen pakkaseen. Sisälle pitäis päästä. Miepä kerron sitten miten kävi.

Ihanaa Joulun odotusta kaikille lukijoilleni!